FMDanmarks julekonkurrence

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

28. nov 2015, 13:20

I løbet af december måned vil vi afholde en lille julekonkurrence, og vinderen løber af med den sidste FMDanmark kop nogensinde - I hvert fald i dét design. Så præmien er unik og kitch, og jeg forventer selvfølgelig at der bliver stor konkurrence om den.

Konkurrencen foregår ganske simpelt ved, at jeg hver dag i december (på et tilfældigt tidspunkt) stiller et lille spørgsmål her i julekonkurrence-tråden. Det er herefter jeres opgave, at besvare spørgsmålet ved at sende mig en privat besked. Runden er overstået når det næste spørgsmål lægges op. Fordi nogle af spørgsmålene primært henvender sig til de lidt ældre brugere, med hukommelsen i orden, har vi besluttet os for at give nogle bonus point undervejs, så man kan kompensere på anden vis. Hver dag vil der være bonus point til de tre første korrekt besvarede spørgsmål, men der vil også være en hård straf til dem der svarer forkert - I hvert fald indtil det første rigtige svar er afgivet. Reglerne: At svare: - Et rigtigt svar giver 3 point. Et delvist korrekt svar kan give 1 eller 2 point - Men dette er dog suverænt vurderet og skønnet af den uretfærdige dommer (SotD)! Skulle man være så heldig at være den første, der sender det rigtige svar så modtager man endvidere en bonus på 2 point. Nr. 2 og 3 hurtigst får hver et enkelt bonus point. - I reglen giver det ikke minus point at gætte forkert, men hvor der er en regel er der som oftest en undtagelse. Undtagelsen er, at skulle man være så uheldig at afgive et forkert svar INDEN der er afgivet et rigtigt svar, så får man -10 point. - Man må gætte ligeså mange gange som man vil, men gætter man forkert to gange, inden det rigtige svar er sendt, så giver det altså -20 point. Sender man først det forkerte svar, og dernæst det rigtige, så vil man få både de negative og positive point.
Vis / skjul
SotD, Sjoller og QuesT deltager alle i Julekonkurrencen! Dagens spørgsmål er: Hvor kan man, udover på FMDanmark.dk, også få svar fra FMDanmark? Sjoller svarer først: Youtube QuesT svarer som nr. 2: Facebook SotD svarer som nr. 3: Via telefon Sjoller kommer i tanke om, at hans svar nok er forkert og svarer: Facebook. Sjoller er altså den første der svarer på spørgsmålet, men svaret er forkert. Han modtager -10 point! Tilgengæld svarer han også rigtigt, og er i dette tilfælde faktisk nr. 2 til at give det rigtige svar. Dermed får han +4 point! I alt slipper han fra runden med -6 point. QuesT svarer måske nok kun som nr. 2, men svarer tilgengæld rigtigt som den første. Derfor får han +5 point! SotD svarer forkert, men fordi der allerede er afgivet et rigtigt svar inden han sender sit forkerte svar, så modtager han hverken + eller - for dagens spørgsmål. Stillingen efter dagens spørgsmål er derfor: 1. QuesT 5pts 2. SotD 0pts 3. Sjoller -6pts
Eksempel på reglerne Der vil undervejs i konkurrencen være specielle regler. Disse regler tilføjes hver gang der er en speciel regel i spil, men for at man kan forberede sig bedst muligt, og ikke nødvendigvis skal spilde tid på at læse dem sammen med spørgsmålet, så kommer de nedenfor... Specielle regler: Adventsgave: - Hver gang det bliver advent, så fejrer vi det med en lille gave til deltagerne. Gaven vil være, at man får fordoblet sine point på dagens spørgsmål. Men vi stopper selvfølgelig ikke der! Hver uge gøres der status, og ugens dygtigste deltagere får bonus point. Der gives følgende bonus point. 1. 10 point 2. 8 point 3. 5 point 4. 3 point 5. 1 point Ved stillingslighed lægges pointene sammen og divideres med to. SotD og Sjoller ligger eksempelvis på en delt 3 plads. De får altså hver (5+3)/2 = 4 point. Minus-reglerne forbliver de samme, også under advent. Altså, ingen fordobling! Første advent: - Første advent er lidt speciel, fordi det ligger i november, og der derfor ikke er mulighed for at samle en masse point sammen - Men det er vi ligeglade med. Reglerne gælder alligevel. Dvs. hvis du ligger. nr. 1, så får du en bonus på 10 point, bare for denne ene dag. Første advent er i øvrigt søndag d.29/11-2015, til venlig orientering. Jule aften: - Glædelig jul allesammen. I aften får man naturligvis den største af sine gaver. Gaven er principielt den samme, som ved advent - MEN, her får ugens rundevinder altså helt anderledes, og mange point foruden fordoblingen af dagens point. Runden går fra mandag til og med juleaftensdag, og giver point som følger. 1. 40 point 2. 20 point 3. 15 point 4. 10 point 5. 5 point Selvom man føler at man er langt efter tidligt i konkurrencen, så er det altså muligt at indhente konkurrenterne op til jul - Men jo større et forspring man har, desto bedre er det naturligvis! Spørgsmål: Diskussionstråden: - Det er tilladt at spørge, lede, google, søge på Facebook eller hvad man nu end mener er nødvendigt for at kunne svare på spørgsmålet. For at sikre, at alle kan finde dagens spørgsmål, uden at skulle lede unødvendigt, så vil julekonkurrence-tråden være dedikeret til regler, forklaringer og "dagens spørgsmål". Det er tilladt at diskutere, spørge, hjælpe, drille mv. i Julekonkurrence: Diskussionstråden, som du finder ved at klikke her Gode råd: - Der vil være nemme, svære og drilagtige spørgsmål undervejs. Så overvej dit svar, og ikke mindst, hvornår du vil sende det. Er du usikker på dit svar kan det måske svare sig at vente med at sende det. Et godt råd: LÆS hele spørgsmålet inden du sender dit svar. Der kan være hints undervejs, som man overser hvis man skimter teksten.

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

29. nov 2015, 09:26

1. Advent - Spørgsmål

Vi starter konkurrencen ud med et lidt svært spørgsmål. Der er mange point på spil, fordi det samtidig er 1. advent, så derfor skal det ikke nødvendigvis kun tilgodese de, som lige er online her når spørgsmålet lægges op.
Vis / skjul
På FMDanmark.dk havde nissefar travlt med at uploade taktikker. Han uploadede fire taktikker til fri afbenyttelse. Nissefar og hans datter og Hans og hans kone tog hver én taktik og begyndte at spille Football Manager 2016 – Men der var stadig én af taktikkerne som ikke blev valgt. Hvordan kan det mon være?
Husk: Svaret skal sendes til mig (SotD) via en PB (Privat besked). Det er tilladt at sende flere svar, hvis man er usikker på om man har svaret rigtigt. Svarer man forkert risikerer man dog, at få minus point - Og svarer man rigtigt, og sidenhen forkert er det det sidste svar der tæller, når pointene tælles op. Reglerne findes i indlæg 1, men husk at der også er specielle regler i spil i dag, da det er advent. Held og lykke!

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

1. dec 2015, 08:00

1. december - Spørgsmål

Så blev det 1. december i Danmark - Og dermed starter FMDanmarks julekonkurrence for alvor. Dagens spørgsmål finder du i "Spoileren nedenfor" - Husk at der er bonus point for at være hurtigst på aftrækkeren, men at der også gives minus hvis du svarer forkert inden der er afgivet et rigtigt svar.
Vis / skjul
Tre nye ejere har overtaget FMDanmark.dk, som åbnede d. 19 november. Hvad hedder de tre? – Vi leder efter deres fornavne, ikke deres brugernavne.
Send svaret til mig (SotD) i en PB (Privat besked). Det er ikke længere muligt at svare på spørgsmålet fra 1. advent!

Seneste resultat

Det var ikke alle der havde lige nemt ved, at svare på spørgsmålet for 1. advent, men der var dog alligevel en god del som kunne. Der var to forskellige svarmuligheder der blev godkendt. 1. Hans' kone er også Nissefars datter 2. Nissefar og Hans er den samme person Først på aftrækkeren var BevarThemsen, som også svarede ganske korrekt. Han var efterfulgt af Wester, som ligeledes svarede korrekt. Herefter besvarede alexander2106 forkert - Men rettede sig selv og svarede korrekt. Da der allerede var afgivet et korrekt svar før hans forkerte svar får han ikke minus for sit første gæt. Foruden de tre hurtigste var der yderligere 11 som gættede rigtigt. To gættede forkert og får 0 point. At Hans både kan være en person og en ejendom giver ingen point, ligesom at to havde valgt den samme taktik heller ikke gør. Der gives dog et enkelt point til Canna, som svarede at der kun var tre personer. Det er i princippet rigtigt, men svaret er for tyndt. Pointene for denne runde (Bemærk at der gives dobbelt point): BevarThemsen 10 Wester 8 alexander2106 8 Sjoller 6 Kalle 6 Kritzo 6 bikerjensen 6 Alkvantor 6 Jepze 6 Riggle 6 KalleErEnMilf 6 TheX 0 Aubameyang 0 Canna 2 Jun 6 FemtenTegnLangt 6 andreashn 6 Derfor gives der følgende bonus point for at have været "ugens bedste": BevarThemsen 10 Wester 7 alexander 2106 7 Alle andre der har svaret korrekt får 1 bonus point.

Samlet stilling

BevarThemsen 20 Wester 15 alexander2106 15 Sjoller 7 Kalle 7 Kritzo 7 bikerjensen 7 Alkvantor 7 Jepze 7 Riggle 7 KalleErEnMilf 7 Jun 7 FemtenTegnLangt 7 andreashn 7 Canna 2 TheX 0 Aubameyang 0

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

2. dec 2015, 10:10

2. december - Spørgsmål

Glædelig 2. december alle sammen. I dag skal vi prøve noget andet...
Vis / skjul
Ingen julekonkurrence uden et lille stykke med matematik. Hvad giver følgende regnestykke: 2 x 5 + 6 + 1 x 0 = ?
For at gøre dagens spørgsmål lidt ekstra drilsk, så skal der være TO brugere med rigtigt svar førend man kan være sikker på ikke at få minus ved et forkert svar! Der kan være meget at hente/tabe i dag... Send svaret til mig (SotD) via en PB (Privat besked)

Gårsdagens resultat

Spørgsmålet var tilsyneladende for nemt. I hvert fald havde ikke mange specielt svært ved at løse opgaven. Men der var jo også et lille hint i datoen hvor FMDanmark åbnede. Den dag skrev vi nemlig på Facebook hvad vi hed! Til trods for de mange rigtige svar, så var der dog undervejs nogle lidt alternative forslag på hvad QuesT hed. Bl.a. Robert, Uffe, Michael og Jens. De blev dog alle rettet op løbende, så de fandt ud af hvad han hed. Svaret er: QuesT - Jonas Sjoller - Flemming SotD - Andreas Først med rigtige svar var Jepze, som tager de to bonus point. Derefter kom BevarThemsen og TheX, som begge tager sig af et ekstre bonus point.

Samlet stilling

Samlet stilling efter i går er som følger: BevarThemsen 24 Wester 18 alexander2106 18 Jepze 12 Sjoller 10 bikerjensen 10 Alkvantor 10 Riggle 10 KalleErEnMilf 10 Jun 10 FemtenTegnLangt 10 andreashn 10 Kalle 7 Kritzo 7 Canna 5 TheX 4 Aubameyang 3 Kritzo 3 dinhxa 3 QuesT 3 X-24 3

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

2. dec 2015, 11:21

Lige som en fodnote her... Hvis man redigerer i sit svar i de PB's man sender, så tæller det som et forkert svar. Send hellere et nyt svar, hvis du har lavet et forkert svar først.

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

3. dec 2015, 20:29

3. december - Spørgsmål

God aften allesammen. Jeg håber stadigvæk at øjnene er åbne, og der derfor kan svares på dagens spørgsmål!
Vis / skjul
Nissefar har styr på sin interkontinentale jura, og han forklarer med mimik, ord og gestikuleren. Men selv om han forstår jura, så er det ikke alle love der giver mening, mener nogen. Nissemor kan ikke forstå hvorfor man ikke må begrave en mand i Danmark, der lever i Grønland. Kan du forstå det?
Svaret skal, som altid, sendes til mig (SotD) via en PB (Privat besked). Spørgsmålet er gældende indtil 4. decembers spørgsmål bliver lagt op på siden. Som et lille ekstra drys, så får man til dagens spørgsmål -2 point hvis man svarer forkert - Uanset hvornår. Men de andre regler er skam også stadig gældende. Så der er risiko for mange minus point, hvis man ikke tænker sig godt om!

Gårsdagens svar

I går havde vi et lille regnestykke, og der er vist nogen der skal hjem og have opfrisket sine regneregler! Man ganger altid ud, inden man lægger sammen... 2 x 5 + 6 + 1 x 0 = ? (2 x 5) + 6 + (1 x 0) -> (10) + 6 + (0) = 16 Canna, TheX og Jepze havde dog ingen problemer, og kom i mål med rigtig besvarelse i nævnte rækkefølge. Der vanker altså bonus point.

Samlet stilling

I den samlede stilling blev der rokeret en smule, men mest interessant var, at den førende spiller, BevarThemsen, ikke fik besvaret spørgsmålet. Der bliver altså hentet godt ind. BevarThemsen 24 alexander2106 21 Wester 18 Jepze 16 Sjoller 13 Alkvantor 13 Riggle 13 KalleErEnMilf 13 FemtenTegnLangt 13 andreashn 13 Kritzo 13 bikerjensen 10 Jun 10 Canna 10 TheX 8 Kalle 7 Aubameyang 6 dinhxa 6 QuesT 6 X-24 6 Earthrush 3

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

4. dec 2015, 07:49

4. december - Spørgsmål

Vi prøver, at være rigtig morgenfriske i dag!
Vis / skjul
Hvad hed den oprindelige ejer af FMDanmark – Vi leder her efter vedkommendes brugernavn
Ingen specielle regler, vi forholder os til dem fra 1. indlæg.

Gårsdagens resultat

Åh ak og ve. Hvilken betydning havde det om spørgsmålet kom i arbejdstiden eller efter de gamle havde fået fri? Absolut ingen, de var stadig for gamle på tasterne, med deres gigtramte fingre! Svaret på spørgsmålet var naturligvis, at man ikke må begrave en levende mand. Ej heller en grønlænder! Det var de fleste gode til at gætte, men der var enkelte som forvildede sig på afveje, og dertil en enkelt, som lidt friskfyr-agtigt svarede "ja" pga. formuleringen "Kan du forstå det?" - Den går ikke, siger den strenge og uretfærdige dommer. Men lidt selvindsigt er der dog, og vedkommende får dermed ikke minus. Det gør i stedet brugeren "Earthrush", som tænkte lidt for meget jura. Først på aftrykkeren var FemtenTegnLangt, efterfulgt af andreashn og Jepze.

Samlet stilling

BevarThemsen "glemmer" at svare, så hans forspring er nu hentet BevarThemsen 24 alexander2106 24 Wester 21 Jepze 20 FemtenTegnLangt 18 andreashn 17 Sjoller 16 Riggle 16 KalleErEnMilf 16 Kritzo 16 Alkvantor 13 bikerjensen 13 Canna 13 TheX 11 Jun 10 dinhxa 9 Kalle 7 Aubameyang 6 QuesT 6 X-24 6 Earthrush 1

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

4. dec 2015, 08:37

Nu kommer det lige som en sidste advarsel. Alle der fremadrettet redigerer i deres svar - Eller sletter det, for den sags skyld - får minus point. Uanset hvornår de afleverer...

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

5. dec 2015, 09:58

5. december - Spørgsmålet

Vi bevæger os væk fra Football Manager, og FMDanmark for et smut.
Vis / skjul
Nissefar står i en penibel situation. Nissemor har glemt at slukke for vandet, og han står derfor i vand til knæene. Hans hjælpere står og ser måbende til, for de ved ikke hvordan de skal løse problemet. I rummet er der en støvsuger, en haveslange, en balje og en skål risengrød. Nissefar griber sin mobiltelefon, men den er løbet tør for strøm. Han spørger sine hjælpere, men ingen har en telefon. Hvad skal nissefar gøre først, for at løse problemet?
Standard regler. Dvs. Store minus point for forkert svar, som de(n) første, men ellers ikke den store risiko. Send svaret på dagens spørgsmål til mig (SotD) på en PB (Privat besked).

Gårsdagens svar

Uha, den var mere drilsk! Flere af de "gamle" vidste at der selvfølgelig var tale om NiFo - Men det gjorde mange andre ikke. Heldigvis for et hav af mennesker, så var BevarThemsen tilbage fra to dages fravær og gav et lynhurtigt - og korrekt, svar. Efter ham var der hele 4 der gættede forkert, med svar som Pronomen og TheCuteGuy (TCG). Men det gav, som bekendt, ikke straf i går! Efter BevarThemsen var de første med rigtige svar Wester og dinhxa, som dermed tager et fint hop fremad. Særligt var det godt for Wester, som nu ryger frem til 2. pladsen.

Samlet stilling

BevarThemsen går tilbage fra at være delvist førende, til igen at føre - nu med 5 point. alexander2106 svarede ikke i går, og bliver altså overhalet af Wester. BevarThemsen 29 Wester 25 alexander2106 24 Jepze 20 Sjoller 19 Riggle 19 FemtenTegnLangt 18 andreashn 17 KalleErEnMilf 16 Kritzo 16 Alkvantor 16 bikerjensen 16 Canna 16 dinhxa 13 TheX 11 Jun 10 Kalle 7 Aubameyang 6 QuesT 6 X-24 6 Earthrush 1

Følg os på Facebook og Twitter

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

6. dec 2015, 18:12

2. Advent - Spørgsmålet

Så blev det igen tid til, at skrabe de store point sammen! Når så mange point er på spil, handler det i dag ikke om at vide så meget om FMDanmark - Men i stedet for laver vi en lille leg med bogstaver.
Vis / skjul
Hvilken nuværende bruger gemmer sig bag dette anagram: Tolav Kran - Der er ingen mellemrum i brugerens navn.
Reglerne for adventkonkurrencerne findes i første indlæg. Ellers foregår alt som det plejer! Svaret på dagens spørgsmål skal sendes til mig (SotD) i en PB (Privat besked). Rigtig god 2. Advent, og held og lykke!

Gårsdagens svar

Ikke alle havde lige nemt ved at svare i går. Men det første nissefar bør gøre, er selvfølgelig at slukke for vandet, da det primære problem er, at nissemor har glemt at lukke for vandhanen. Der skal altså hverken suges i slanger, købes mobiltelefoner, råbes af hjælperne, eller flygtes til loftet for at spise sin grød - I hvert fald er dette ikke det første han bør gøre. Hurtigst på aftrækkeren var endnu engang BevarThemsen, og han udvider altså igen sin samlede føring. Dog var det Wester og alexander2106 der var nr. 2 og 3, så det gav ikke meget.

Samlet stilling

BevarThemsen 34 Wester 29 alexander2106 28 Jepze 23 Sjoller 22 Riggle 22 FemtenTegnLangt 21 andreashn 17 KalleErEnMilf 19 Kritzo 16 Alkvantor 16 bikerjensen 19 Canna 19 dinhxa 13 TheX 11 Jun 10 Kalle 7 Aubameyang 6 QuesT 9 X-24 9 Earthrush 1 Tre brugere har fået et fint forspring, men det er jo i dag, at ugen afgøres, og her er det faktisk ikke de tre øverste i hierakiet der ligger bedst til! Så der er store muligheder for forskydninger... Se top 10 i ugens regnskab inden det sidste spørgsmål - Som netop er stillet. Canna 17 Jepze 16 Sjoller 15 Riggle 15 BevarThemsen 14 Wester 14 FemtenTegnLangt 14 alexander 2106 13 dinhxa 13 KalleErEnMilf 12 Mange flere er dog i spil med 12, 11, 10 og 9 point for ugen.

Følg os på Facebook og Twitter

Top