Flyv så højt, som vinger bær'

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

3. aug 2016, 09:00

De fleste danske fodboldfans kender historien i Brøndby IF, lige fra klubbens guldalder op igennem 90erne til den totale nedsmeltning i årene efter Laudrup, hvor hans afløser Rene Meulensten udtalte: ”Brøndby is a very sick patient requiring immediate attention” – Og Meulensten fik ret. Og klubbens fans har virkelige fået en lektie i hvad ordene i medgang og modgang betyder.
Nu vil jeg ikke forsøge, at bilde jer ind at jeg er verdens største BIF fan, for det er jeg ikke. BIF har dog altid været mit hold i Danmark lige fra jeg som 13-årig fældede en tåre, da Rudi Völler sænkede BIF i UEFA semifinale. Og jeg var jeg da også i en kort årrække medlem af Brøndby support, hvor jeg sammen med en kammerat rejste land og rige rundt for at følge holdet, hvor vores højdepunkt uden tvivl var da Mogens Krogh scorede i de døende minutter mod AGF i 1996. Det er dog længe siden, at jeg var klædt i de blå gule farver og sang med på lægterne. Nu er jeg vel det, som man kalder tv fan og jeg må indrømme, at jeg ikke får set alle klubbens kampe. Jeg ser dog de fleste og har da også haft sønnen med på Brøndby stadion. Men som med så meget andet, så forsvinder passionen lidt med alderen. Og i FM har jeg aldrig haft et godt forhold til BIF og den danske liga. Jeg mindes ikke i alle mine år som FM-gamer, at jeg har fuldført et ordentlig savegame i Danmark. Det kan også bare være, at jeg er glemsom. Nå men pointen er, at jeg ikke ligefrem forbinder gode savegames i FM med den danske superliga. Men nu skal det være! Nu vil jeg gennemfører et seriøst savegame med et dansk hold og holdet bliver selvfølgelig BIF. Men først! Så vil jeg lige et smut til Smukfest. Så det må vente til i næste uge…

Senest rettet af Wester 3. aug 2016, 09:00

Var der nogen der sagde nørd?

QuesT

Ejer

Indlæg: 187

Tilmeldt: nov 2015

3. aug 2016, 09:59

Som skrevet andet sted, så vil jeg med glæde følge med Og skal nok kommentere det ene eller andet sted

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

9. aug 2016, 15:22

#1 - Målsætning Ligesom spillerne har brug for restitution i et tæt kampprogram i FM, så skulle min krop også lige have pause i et par dage efter Smukfest. Nu er ferie dog slut og virkeligheden indtræder. Det betyder, at tiden til mit BIF save også er kommet. Som nævnt har jeg aldrig rigtig gjort mig i Danmark, så jeg har lidt svært ved at vide, hvad mine forventninger skal være. Så jeg har ikke nogen forkromet målsætning med at BIF skal vinde CHL eller noget i den stil. Den er noget mere ydmyg end det: Bring BIF tilbage til toppen af dansk ved at vinde 2 mesterskaber i streg. Derefter må vi se, om jeg stadig er motiveret for at spille i den danske liga eller om det var det.

Senest rettet af Wester 9. aug 2016, 15:22

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

10. aug 2016, 07:21

#2 – Infrastrukturen Når man er vant til at spille i det engelske og ofte med Man Utd, så skal man lige vænne sig til de mindre forhold, der er i Superligaen. Noget så simpelt som at samle et nogenlunde fornuftigt trænerteam om holdet, det er en kæmpe opgave, især når man ikke ved, hvor man skal lede. Jeg vil dog understrege at: Jeg ønsker ikke råd og vejledning til spillere, trænere mm. Jeg er yderst tilfreds med den trup, som jeg råder over og den gennemgår jeg senere. Jeg har derfor valgt kun at købe ind, hvis der bliver solgt og jeg sælger ikke billigt ud. Det er sikkert et kæmpe selvmål ikke at købe spillere, da talenterne nok skal hentes i første sæson men jeg aner ikke hvor jeg skal lede og hvem man normalt satser på i Superligaen. Jeg vælger i stedet at kigge på klubbens infrastruktur, hvor jeg i første omgang skal have min stab på plads. Derefter skal der bruges penge på bedre faciliteter. Jeg satser på, at en god organisation bag holdet er vejen frem. Problemet pt. er at jeg allerede har max. kapacitet af trænere i forhold til det klubben ønsker og de vil ikke udvide staben. Svaret er, at jeg kun har været i klubben i kort tid og de mener vi har så rigeligt! Jeg er uenig men må kæmpe mig vej. Jeg har derfor valgt, at sende en del fra B-holdet ned på u19 og frigive en stor del amatørspillere, så arbejdsbyrden for min stab kan blive reduceret.

Senest rettet af Wester 10. aug 2016, 07:21

Var der nogen der sagde nørd?

QuesT

Ejer

Indlæg: 187

Tilmeldt: nov 2015

10. aug 2016, 09:12

Dejligt let læseligt, men det vidste man jo godt at det ville være, og det er super dejligt. Ydermere så følger du lidt hvad jeg gør når jeg spiller i superligaen, ved at gøre faciliteterne bedre. De talenter du efterspørger, dem skal du jo nok støde på når tid er

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

10. aug 2016, 09:50

#3 – Den bedst tænkelige start Nu skærer jeg ikke alle fans over en kam, for jeg ved godt at BIF har nogle af de værste i blandt sig. Faktisk en af grundene til jeg meldte mig ud af fangruppen. Det jeg bare siger er, at agf virkelig godt kan være med på den front. Godt nok er min fedeste oplevelse på stadion dengang Morgens Krogh scorede mod gf men den værste oplevelse er ligeledes mod dem. Ikke pga. resultatet men pga. nogle paphjerner. Historien er som følger: Vi kunne ikke få billetter til BIF afsnittet på Århus Stadion, der var udsolgt. Så vi røg på familieafsnittet og tog neutralt tøj på og forholdte os nogenlunde i ro. Vi kom dog til at juble ved en BIF scoring, det var dumt! For efter kampen stod der tre kæmpe tosser og ventede på os ved udgangen og da vi gik forbi dem, så gav de min kammerat en syngende lussing og spyttede på os. Der gik vi i blandt familier og var helt rolige. Ingen gjorde noget eller sagde noget, heller ikke vagterne som ellers stod en meter fra os. De fulgte efter os i et godt stykke og råbte af os, spændte ben og truede os på det groveste. Hele vejen igennem forholdte vi os roligt og ville bare gerne væk derfra. Flere vagter stod bare og så på og ingen gjorde noget, heller ikke da vi henvendte os til en. Hans svar var bare: Så må I jo vælge et andet sted at sidde næste gang. Det var først da vi kom fordi en politimand, at vi fik en hjælp til at komme væk. Efter den hændelse har jeg virkelig hadet agf. Og jeg er stadig rystet over, at man ikke kan tage på stadion på ”neutralt” afsnit uden at blive forulempet. Jeg kunne til dels forstå det, hvis vi selv havde spillet op og opført os som tosser men vi var helt rolige hele vejen undtagen ved scoringen. Det skal siges, at det ikke var første eller sidste gang jeg har oplevet noget lignende. Jeg har set det på mange danske stadions også på Vilfort Park desværre. Det er dog blevet bedre med tiden men tilbage i 90erne var det virkelig slemt! Nå men tilbage til FM hvor jeg skulle møde netop gf på Århus Stadion i min Superliga debut. Og jeg var tændt! Det er bare en kamp jeg ikke må tabe. Jeg vil hellere vinde den end mod fck i Parken. Og efter en tæt og intens kamp kunne jeg heldigvis ånde lettet op, jeg hev en 1-0 sejr hjem på mål af Hjulsager. På et gennemspillet angreb helt efter mine taktiske hensigter, så jeg var mere end tilfreds.

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

12. aug 2016, 21:08

#4 – Det taktiske Jeg har ingen anelse om hvilke taktiske tiltag, der virker i Superligaen, så på den måde er jeg på bar bund. Jeg har mere set på truppen og derefter set på hvilke taktikker, som jeg havde på lager og som matchede spillermaterialet nogenlunde. Der valgte jeg min seneste 4-4-2 taktik pakke. En taktik pakke med tre forskellige formationer som dog minder om hinanden, hvad angår spillemønstre og spillerroller. Oprindeligt er denne pakke designet til Man Utd og indeholdte nogle faste holdinstruktioner, hvor der var sat ekstra fokus på højt tempo, højt pres og stor kreativitet men med alt ære og respekt for BIF og den danske Superliga, så tror jeg, at det skal holdes en smule mere simpelt. Spillernes kvalitet er nok ikke helt til det, så jeg holder mig uden om ekstra holdinstruktioner og kører tingene standard i stedet. Det giver også en større fleksibilitet, som jeg tror der er mere brug for i BIF end i Man Utd hvor man er favorit i næsten alle kampe. Taktikkerne er bygget op omkring det fleksible system og ved at holde mig fra holdinstruktioner, så er det holdet overordnet mentalitet, der bestemmer tilgangen og det giver mig en del flere strenge at spille på. Jeg kan på den måde benytte alle mentaliteter uden problemer og tage en mere pragmatisk tilgang til tingene. De tre formationer ser således ud:

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

13. aug 2016, 07:17

#5 – Truppen 2015/16 Hvad transfer angår, så har det måske været det mest dødssyge transfervindue nogensinde i FM. Jeg solgte Frederik Holst til portugisiske Nacional da Madeira for 500k £ og som erstatning hentede jeg tyske Patrick Ochs på en free transfer. Ja og det var det. For som tidligere nævnt så er jeg tilfreds, med den trup jeg står med. Jeg er sikker på, at den kan kæmpe med i toppen af ligaen. Pengene skal i stedet gå til at bygge en god stab op og give faciliteterne et nøk op. Så jeg kommer ikke til at have spenderbukserne på i denne sæson. Mit store problem er dog Daniel Agger, som startede med en lang skade, så kom han tilbage og nåede to kampe. Så tog han med landsholdet og er lige kommet skadet tilbage og er ude i 4-5 uger. Så mit centrale forsvar er sårbart. Så sårbar at jeg satser på, at midtbanebanemanden Rodolph Austin kan omskoles og spille fast dernede.

Som nævnt så går jeg ikke på sindssyg shoppetur men jeg er dog nødtvunget til at tænke i afløsere for Elmander og Albrechtsen, som begge forlader klubben efter sæsonen. Jeg har valgt ikke at forny deres kontrakter, da alderen trykker og jeg hellere vil satse på yngre folk. Derudover kunne jeg godt bruge en klasse angriber men de hænger jo ikke ligefrem på træerne og samtidig kunne en stabil central forsvar også være brugbart. Så i løbet af denne sæson så spejder jeg efter 4 nye folk, to angribere og to til det centrale forsvar som gerne skulle tilføjes truppen til starten af næste sæson.

Truppen

Senest rettet af Wester 13. aug 2016, 07:17

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

13. aug 2016, 21:00

#6 – Slaget om København Jeg ville selvfølgelig gerne være med i Slaget om Europa men som Superliga hold, så er der laaaangt op til de bedste. Det viste sig da også i årets kvalifikation til Europa League, hvor jeg i den afgørende kval. runde trak Dortmund. Der fik jeg ørene i maskinen og tabte samlet 6-1. De var bare klasser over mit BIF hold, så skuffelsen var ikke voldsom. Jeg vidste det ligeså snart Dortmund kom op af bowlen. Til gengæld havde jeg helt anderledes forventninger til Slaget om København. fck var nemlig i frit fald og lå nr. 7 i ligaen mens jeg selv var ubesejret og toppede tabellen. Så selvtilliden var stor inden opgøret, selvom jeg selvfølgelig forventede en tæt og intens kamp. Og det blev det. Kampen bølgede frem og tilbage uden nogen af holdene for alvor fik overtaget. Men i det 83. minut trådte kampens spiller Riza Durmisi i karakter og sendte et perfekt indlæg ind på bagerste stolpe, hvor Wilczek kom stormende og nettede til kampens resultat 1-0.

Stillingen 10. runde

Senest rettet af Wester 13. aug 2016, 21:01

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

14. aug 2016, 07:53

#7 – En drømme signing
Som jeg nævnte i starten af bloggen, så sælger jeg kun ud af mine førsteholdsspillere, hvis prisen er fornuftig. Målet er som minimum at få det dobbelt af spillerens værdi og gerne mere til. Så da Young Boys var klar til at smide 1 mio. £ plus 30 % af profit ved et videresalg af Andrew Hjulsager, så slog jeg til. Ikke fordi Hjulsager ikke havde gjort det godt men prisen var fin og samtidig var David Boysen ved at overtage Hjulsagers plads. Nå men Hjulsager er så på vej til Young Boys og smutter i vinterpausen. Jeg havde lang tid til at finde en erstatning og flere blev shortslistet og tænke, at jeg ikke skulle lave nogle panik køb. Målet var at lave et gennemarbejdet scouting arbejde inden jeg tog en beslutning. Mens jeg sad og scoutede rundt og fandt mulige emner, så faldt jeg over en FM16 favorit, Andrija Zikovic. Jeg var sikker på, at jeg ikke havde en chance for at signe ham men gav et bud alligevel. Partizan godtog et bud på 800k £ plus 400k £ over de næste 24 måneder. Zikovic var også villig til at skrive kontrakt og til min store overraskelse, så var der ingen andre der bød med og nu står jeg så med min FM16 favorit. Det havde jeg sq ikke lige regnet med i BIF. Han ankommer 5. januar 2016.
Kalle syntes godt om.

Senest rettet af Wester 14. aug 2016, 07:53

Var der nogen der sagde nørd?
Top