KISS The Libero

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

12. maj 2016, 17:55

KISS The Libero

KISS The Libero er mit nyeste taktiske eksperiment. Som trådens titel afslører så bliver det en taktik, hvor Liberoen får en hovedrolle. Dem som før har fulgt mine taktiske tråde og diverse blogs ved, at jeg nu er ude på dybt vand og går i gang med noget helt uprøvet for mit vedkommende. Jeg har alle dage brugt en klassisk 4 backkæde i mine taktikker men denne gang skal der eksperimenteres og grunden herfor gennemgår jeg senere. Som altid så vil jeg copy/paste en masse fra tidligere tråde og guides. For hele min tilgang til det taktiske har ikke som sådan ændret sig. Så tankerne bag er stadig de samme. Det betyder også lidt ”kedelig” læsning for de trofaste læsere men for nye brugere er der forhåbentlig noget at hente. Indholdsfortegnelse
Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

12. maj 2016, 18:22

#1 – KISS I løbet af FM16 har jeg fundet ud af, at det ofte kan betale sig at Keep It Simple Stupid. Altså holde tingene simple og uden en masse gøgl. Gang på gang har jeg erfaret at både spiller og holdinstruktioner ikke hjælper på det man gerne vil opnå. Ofte modarbejder det faktisk og selvom man forventer det modsatte. Tit bliver spillet mere rigidt og fastlåst med disse ekstra instruktioner. Så jeg holder tingene KISS og spiller helt uden nogle ekstra indstillinger hverken hos spillerne eller overordnet på holdet. Hvorfor tingene er sådan, det ved jeg ikke men som udgangspunkt, så fungerer den taktiske motor super fint i Standard. Mit bud er, at for mange indstillinger giver mere forvirring end afklaring. Så hvis man skal tilføje instruktioner, så er min anbefaling at holde sig til ganske få og langsomt bygger på. Jeg udelukker ikke instruktioner men det vil blive ganske få og som start er det uden. Holdinstruktioner vil jeg mere bruge i selve kampene, hvis jeg kan se, at jeg har brug for at arbejde bolden ind i boksen eller stå dybere osv. Så instruktioner vil mere blive brugt i løbet af kampene.
Var der nogen der sagde nørd?

Sjoller225

Ejer

Indlæg: 112

Tilmeldt: nov 2015

12. maj 2016, 21:13

UH!!!! Liberoen ville jeg gerne have afprøvet i FM15, men kom aldrig rigtig i gang, da der er nogle håbløse taktiske ting for mig, der sejler, så vendte tilbage til min 4-2-3-1 som var stensikker. Men kan være det skal være det jeg SKAL brug når jeg skifter klub inden for de næste 1-2 sæsoner. Så nu må jeg lure på tricks fra Wester Guruen
Ejer af  http://www.fmdanmark.dk  &  http://www.yourfootballcareer.com Er du i tvivl om noget, så send mig en privat besked.

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

13. maj 2016, 19:53

Sjoller225 skrev: Så nu må jeg lure på tricks fra Wester Guruen
Rolig nu.. Det kan sagtens ende helt galt det her
Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

13. maj 2016, 19:55

#2 – Hvorfor spille med Libero? Grunden til jeg forsøger mig med en ny taktisk tilgang i min bagkæde, det bunder i en heftig frustration over at indkassere for mange mål ved at mit centrale forsvar bliver overspillet. Jeg forsøgt at modvirke dette med mange forskellige tiltag, både ved at have en Ankermand som stødpude foran dem og en SWP Keeper til at samle løse bolde op bag dem eller sætte deres presspil en tak ned. Men intet af mine tiltag har virket optimalt. Mit forsvar bliver alt for tit skævvredet og det giver huller til friløbere til modstanderen. Dette er især udsat når jeg møder hold der spiller med to angribere. Så nu vil jeg forsøge noget helt nyt og droppe 4 backkæden. Jeg vil forsøge mig med en spiller på SWP positionen og det bliver i rollen som Libero Attack. Håbet er, at han fungere som Sweeper bag mit centrale forsvar når modstanderen angriber og støder op som balancespiller når jeg har bolden. Så modsat alle min andre taktiske tråde, så er grundlaget for denne taktik en defensiv ide og ikke en offensiv. For normalt bunder mine taktikker i en offensiv tanke men denne gang er det for at stå bedre i defensiven.
Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

14. maj 2016, 21:14

#3 – Team Shape og Mentality I FM16 syntes jeg at det fleksible system fungerer bedst, det har en god dynamik og holder en god balance i spillet. Netop denne dynamik og balance er det jeg går efter. Mine taktikker er baseret på forskellige løbemønstre, hvor især offensive løb og overlap fra backs, som ofte er en del af de. Det opnår jeg som regel bedst med dette system. Disse overlaps fra backs og løb på længdegraderne vil også blive en del af denne taktik. Hvor jeg spiller med Wingbacks, Inside Forward, Complete Forward og sidst men ikke mindst en Libero, alle sammen i attack rolle. Alle roller der bevæger sig på længdegraderne og tager løb omkring mine mellemrumsspillere. Hvad angår holdet overordnet mentalitet, så er det meget afhængigt i forhold til modstanderen og om jeg spiller hjemme eller ude. Som udgangspunkt vil jeg dog tage fat i tre mentaliteter. Attacking, Standard og Defensive. Attacking vil blive brugt på hjemmebane og når jeg skal jagte et resultat. Standard er på udebane og når jeg kommer foran på hjemmebane. Defensive er imod meget stærkere modstandere på udebane og når jeg skal holde et resultat.
Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

15. maj 2016, 17:15

#4 – Formationen Som jeg nævnte i forrige indlæg, så har jeg en del spillere der skal bevæge sig på længdegraderne. Jeg vil have mine spillere fremad i banen og fylde feltet op når der kommer indlæg fra mine backs, som er et af mine offensive våben. Et andet er løb på i dybden. Grunden til dette er blandt andet det L.Wee er inde på:
Lyder nøjagtig til at have samme problemer som mig, glæder mig til at følge (y) Prøvede selv et par kampe med libero, gik i hvert fald bedre med forsvaret ikke blev overspillet. Men skabte nadaaaa
Min frygt har også været at en taktik med en Libero kommer til at koste offensivt. Så målet er at få løb fremad men samtidig holde en nogenlunde struktur. Rollerne og deres opgaver og instruktioner gennemgår jeg senere. Mit mål har været at ramme den samme offensive struktur som i min Gung-Ho møder Ancelotti.

Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

15. maj 2016, 17:38

#5 – Klassiske målmand Som tidligere nævnt er denne taktik baseret på en defensiv ide, hvor jeg gerne vil modvirke det bøvl, som jeg tit har med at blive overspillet omkring det centrale forsvar. Her har jeg valgt at forsøge mig med en sweeper rolle i form af en Libero i attack, som skal samle de dybe bolde eller løb op rent defensivt. Liberoen er hovedrollen i denne taktik og meget vil være bygget om omkring ham. De andre roller på holdet er direkte påvirket af denne rolle. Som f.eks. på målmandspositionen hvor jeg som ofte spiller med en SWP Keeper. Dette gør jeg, da jeg normalt spiller med en klassiske 4 backkæde med to centrale forsvarsspillere i defend. Det gør jeg ikke denne gang. Rollen som sweeper bag mit centrale forsvar er Liberoen og de betyder, at jeg ikke længere har brug for en SWP Keeper. Så valget er faldet på den mere klassiske målmand. En no bullshit rolle som tilpasser sig holdet overordnet strategi, hvilket passer fint med den balance jeg søger. Det passer også fint med ideen om at lukke bedre af rent defensivt.
Var der nogen der sagde nørd?

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

15. maj 2016, 18:31

#6 – Stopper skal stoppe hullerne For at citerer Gemma og jeg må give ham ret. De indledende øvelser har været noget bøvl men jeg syntes efterhånden jeg har ramt noget fornuftigt.
Jeg spillede med en Libero i FM15 i Chemnitz. Det var en helt kanon rolle, der supplerede virkelig godt. Dog bliver jeg spændt på at se, hvordan du får den til at hænge sammen med dine midtbaneroller. Det kan godt give lidt grå hår.
Et af problemerne har været at Liberoen agerer som holdet balancespiller rent offensivt. Hvor han træder op på DMC positionen og lægger sig dybt i ”Smørhullet”. Hullet mellem modstanderens forsvar og midtbane. Hvad opgaven er her, det tager vi senere. Pointen er, at jeg så ikke behøver en balancespiller på midtbanen og slet ikke en på DMC positionen. For så løber de bare i vejen for hinanden og jeg får ikke det ønskede antal spillere med frem. Uden en balancespiller på midtbanen så efterlades der et kæmpe hul mellem min egen midtbane og forsvar. Altså ”Smørhullet”. Et rum som især de større og mere tekniske anlagte hold gerne vil udnytte. Guf for mellemrumsspillere som Eriksen og Mata.
Måden jeg vil stoppe det er ved at skubbe mit centrale forsvar frem og lade dem presse mere. Dertil har jeg valgt at bruge Central Defender Stopper og tilføje Close Down More til rollen. Normalt ville jeg aldrig lade dem presse sådan op men nu hvor jeg har en Libero til at sweepe bag dem, så går det nok an. Så hullet skal lukkes med to stoppere frem for den normale balancespiller. Et andet hul der naturligt vil komme det er bag mine Wingbacks især når jeg spiller offensivt. Jeg har brug for centrale forsvarsspillere der kan lukke de huller bag dem. Jeg er ikke bange for at de skal forsvinde for deres position, så længe Liberoen gør sit arbejde og falder ned på plads. Og den modsatte forsvarsspiller vil også forblive centralt, så teoretisk vil jeg stadig have to centrale folk.
Var der nogen der sagde nørd?

Sarl

Indlæg: 66

Tilmeldt: nov 2015

16. maj 2016, 11:05

Spændt på hvordan det kommer til at virke for dig. Sweeper/Libero er roller, der har været notorisk fejbehæftede i FM. Husker i hvert fald tydeligt, hvordan sweeperen betød at midterforsvaret stillede sig alt for bredt i tidligere versioner. Har selv leget meget med det i forbindelse med min jagt på den perfekte catenaccio.
Top