Uge 16 - Tilskueruroligheder

Sjoller225

Ejer

Indlæg: 112

Tilmeldt: nov 2015

21. apr 2016, 20:59

Dansk Boldspil-Union (DBU) indledte torsdag en disciplinærsag mod Brøndby efter onsdagens ballade i forbindelse med pokalkampen mellem Brøndby og FCK. Balladen udviklede sig efter kampen, da Brøndbys fans invaderede banen og gik ned mod FCK-tribunen på Brøndby Stadion, hvor politi måtte forhindre parterne i at gå i totterne på hinanden. I første omgang har DBU kun åbnet en disciplinærsag mod Brøndby, men et udvalg vil også kigge nærmere på FCK-fansenes opførsel.
Nu igen, fristes man til at sige... Ovenstående er fra en artikel i Børsen, 29. november 2012. http://borsen.dk/nyheder/sport/artikel/1/246978/saadan_kan_dbu_straffe_broendby_efter_uro.html#ixzz46UCPOaPz Uroligheder til en fodboldkamp. Specielt når det er rivalerne der mødes. FCK & BIF - VFF & FCM er nok de mest kendte, og omdiskuterede kampe i den seneste måneds tid. Lad os starte med VFF & FCM. Før kampen er der optøjer ved det værtshus, som 150 FCM fans har indlogeret sig på, og nogle få begynder at kaste bl.a. med øldåser og kanonslag mod politiet. En betjent bliver ramt af en øldåse, og må sys med 2 sting på sygehuset. En bliver anholdt for forsøg på vold mod tjenestemand. Derudover bliver der givet karantæne til 35 FCM fans af FCM. Frustrationerne er mange i denne sag, og klubbens fanklub, Black Wolves, har udsendt en meddelse via Facebook, som kan læses her: https://www.facebook.com/bw1999/posts/1085994378088452?hc_location=ufi En linie hæfter jeg mig ved.
men skal 200 fans bøde for én mands idiotiske handling?
Nej det skal de ikke, MEN de skal da tage fat i den pågældende og så "udstøde" ham fra gruppen af, mens det lige er sket. Men man bliver grebet af stemningen, medløbere, gutterne man skal imponere osv. Selvjustits burde sådanne fans da kunne udføre, for det er ikke i orden det der er gjort! Senest er en 23-årig kvinde stået frem og efterlyser en FCM Fan, i forbindelse med affyrringen af et kanonslag ved samme episode som tidligere nævnt:
Særligt ønsker hun at komme i kontakt med en FCM-fan, der efter episoden undskyldte for FCM-gruppens »hovedløse« handling, der skete på den modsatte side af Club 21 på Vesterbrogade.
http://viborg-folkeblad.dk/viborg/mia-soeger-vidner-til-fcm-uroligheder Det er uskyldige der hovedsagligt kommer til skade når såkaldte "Fans" laver ballade, fordi ofrene er på det forkerte sted, det forkerte tidspunkt.

Ovenstående billede er fra første semifinale i pokalen mellem FCK - BIF, den 6. april. Det er det kasteskyts som blev smidt efter FCK spillerne efter kampen. Hvad sker der for folk oppe i hovedet? Det hører ingen steder hjemme at kaste med f.eks. jernrør efter en spiller. Igen er det få individer der kan ødelægge det for en masse andre. Disse såkaldte "fans" der kastede med tingene, sætter jo alle BIF fans under samme synonym. HOOLIGAN! Så Wester, Kalle, SouthSide og alle i andre BIF fans her på forum, i er voldelige fans Det er jo offentlighedens billede af folk der holder med BIF, at de slås og er knap så klare i ansigtet. Så sent som i går, efter returkampen, så var "Fansene" jo igen aktive, og brød igennem en afspærring for at komme over til FCK fans, så politiet måtte bruge tåregas og knipler. 5 betjente kom til skade. 5 personer som var på arbejde. 5 personer som har familie derhjemme og har et farligt job for at forsørge deres familie. 5 USKYLDIGE som kom i vejen for fans der ikke kan opføre sig ordentligt. Vi tager den lige igen...
Men skal XXX antal fans bøde for én mands idiotiske handling?
Nu er det hverken første eller sidste gang, at BIF laver ballade. Og det er mig en gåde at DBU ikke snart slår hårdere ned på klubben. I mine øjne, er det klubbernes ansvar at opretholde sikkerheden i samarbejde med politiet, minimum 2 timer før, under og efter kamp. Sanktionerne er jo mange se blot nedenstående:
1: Tildeling af misbilligelser og advarsler. 2: Pålæg om at bringe lov- eller regelstridige forhold til ophør. 3: Idømmelse af bøder og fratagelse af fortjeneste på kampe. 4: Fradømmelse af retten til at spille på hjemmebane med tilskuere i en eller flere kampe. 5: Påbud om at spille en eller flere kampe på et andet stadion end det stadion, der er holdets normale hjemmebane. 6: Fratagelse af retten til at blive tildelt et sektioneret tilskuerafsnit i en eller flere udekampe. 7: Fradømmelse og tilkendelse af point samt ansættelse af målscore. 8: lnddragelse af en tilladelse til at drive kontraktfodbold og eventuelt stille denne til rådighed for tredjemand. 9: Fastsættelse af en ny kamp, genoptagelse og færdiggørelse af en afbrudt kamp, eller fastsættelse af kampresultatet, hvis en kamp er blevet afbrudt og det besluttes ikke at genoptage og færdiggøre kampen. 10: Disciplinær nedrykning af hold. 11: Udelukkelse fra deltagelse i kampe, turneringer, administration, ledervirksomhed, trænervirksomhed og/eller dommervirksomhed. 12: Udelukkelse fra en klub, en lokalunion og/eller DBU. 13: Frakendelse af amatørstatus. 14: Frakendelse af æresbevisninger og hæderstegn.
Pengebøder dur ikke. Men hvis klubberne begynder at modtage punkt 7, 8, 10, 11 så tror jeg at disse problemer vil komme til livs. For hvem vil se sin hjerteklub få en tvangsnedrykning, pga. en dumhed så som at kaste med øldåser efter politiet. I sidste sæson fik BIF bøder for 275.000 pga. uroligheder til kampe i 2015. Den sidste bøde på 225.000 var der fratagelse af point i spil. Og det vil jo give spillerne på banen en reaktion, for hvorfor skal de vinde kampe for klubben, når fansene sørger for at få dem frataget igen... Kom med jeres synspunkter. Hvordan kan disse uroligheder fjernes? Hvad skal straffen være i fremtiden? Hvorfor er nogle fans så tåbelige? Har du været en af dem der har ødelagt det for andre? Så smid din historie.
Ejer af  http://www.fmdanmark.dk  &  http://www.yourfootballcareer.com Er du i tvivl om noget, så send mig en privat besked.

X-24

Indlæg: 82

Tilmeldt: nov 2015

21. apr 2016, 21:09

Grunden til, at fans er så tåbelige er, at fodbold betyder så meget, at alt rationel tænkning forsvinder, når der snakkes om fodbold, noget der betyder så meget.
If at first you don't succeed, call in an air strike.

Snowflake

Indlæg: 183

Tilmeldt: dec 2015

21. apr 2016, 22:06

Ekstremt godt valg af emne, AGF-AaB taget i betragtning.
Wait for it...

Sjoller225

Ejer

Indlæg: 112

Tilmeldt: nov 2015

22. apr 2016, 14:36

Ja selve emnet har været på blokken siden sidste uge. Men ja igen så man det "grimme" fjæs ved fodboldfans, eller tilskuere om man vil. Jeg kan sagtens forstå AGF's tilskuere der eufori over en udligning og dermed en sikker deltagelse i pokalfinalen. MEN, havde de nu ventet til at Peter Kjærgaard havde fløjtet kampen af, så havde det nok været en anden sag i Smilet By i dag. Nu risikere AGF at blive sanktioneret af DBU da kampen ikke var færdig. Så bliver lidt spændende at se hvad der bliver af straf i denne sag.
Ejer af  http://www.fmdanmark.dk  &  http://www.yourfootballcareer.com Er du i tvivl om noget, så send mig en privat besked.
Top