[Det danske landshold] - Den nye landstræner

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

23. nov 2015, 09:13

Vi har selvfølgelig også brug for en tråd om det danske fodbold landshold. Efter Morten Olsen stoppede skal vi selvsagt ud og finde en ny landstræner, og meget tyder på at det bliver Åge Hareide. Hvad mener I om det? Er han den rigtige? Hvorfor/hvorfor ikke? I min verden er det et forkert valg, af flere årsager. 1. Han er på samme alder, som Morten Olsen, og jeg ønsker fornyelse. Truppen er ung, talenterne er mange og der skal ske et generationsskifte. Det mener jeg ikke en mand på 62 år er løsningen på. 2. Han har kun vundet ting med de store favoritter. Nuvel, manden har vundet både det danske, svenske og norske mesterskab og det er der meget få (hvis nogen) andre der har formået. Men for mig er problemet, at han har vundet det med Brøndby da de var favoritter, Rosenborg da de var favoritter og med Malmø da de var favoritter. Derfor skal arbejdet selvfølgelig gøres færdigt, men det er jo ikke unikt at vinde med de bedst hold. Og når han overtager Danmark, så er de altså ikke favoritter. Det kan selvfølgelig være godt, med en træner som kan vinde de kampe vi forventer at vinde, i modsætning til Morten Olsen, som godt kunne tabe de små kampe, men tilgengæld også kunne vinde de store (eller det kunne han i hvert fald engang). Hvis det betyder, at vi stille og roligt kvalificerer os på bekostning af hold, som Albanien, Armenien osv., så er det jo fint, men jeg frygter lidt, at vi bliver et hold med konstante 3. pladser, fordi det er det vi er seedet til. Og så flytter vi os jo ikke... Jeg må indrømme, at jeg langt hellere så en person, som havde trænet i en af de store ligaer, var lidt yngre og måske havde smagt en snert af international succes, i modsætning til Hareide hvis primære internationale succes ligger i at kvalificere sig - Omvendt er det jo også det man kan forvente af det danske landshold...

Følg os på Facebook og Twitter

Kimuuu

Indlæg: 371

Tilmeldt: nov 2015

23. nov 2015, 09:48

Navnemæssig så jeg allerhelst Michael Laudrup som den nye landstræner. Der er dog både plusser og minusser ved ham. +'erne: Han kender allerede til systemmet som MO har kørt med, så der kommer ikke nogen stor omvældtning i det taktiske. Og så er han nok den største croud pleaser. -'erne: Personligt så jeg gerne at vi sadlede lidt om. At vi fik en træner som ikke gik op i hvor mange landskampe og hvor god en ven man er af "systemmet". Jeg ville gerne have en landstræner der satser på formstærke spillere. Tank hvad Kenneth Perez og Lasse Schøne f.eks. kunne have gjort hvis de bare havde fået mere spilletid under MO. Man kan jo kun drømme om det. Jeg har dog ingen ide om hvem det ellers kunne være, udover Åge og Michael der er som kandidater. Men håber det bliver en udlandsk træner. En der tør undlade Bendtner i ny og næ (skal dog siges at jeg er stor fan af LORD'en), nå han ingen kampform har.

Ude godt - Hjemme bedst

Jepze

Indlæg: 436

Tilmeldt: nov 2015

23. nov 2015, 10:18

Jeg ville sige, at vi skulle have en landstræner, som tør at prøve noget andet, end den måde som vi spiller fodbold på lige nu. Jeg vil mene, at vores skal spille en offensiv form for fodbold, hvor vi angriber holdet på omstillinger. Vi har så mange gode unge offensive kræfter, som Olsen ikke har spillet nok på. Med Fischer, Poulsen, Braithwaite og muligvis Sisto, så har vi 3 kononer, som kan løbe fra et hvert forsvar, plus at alle sammen også er meget stærke i luftspillet. Det gør også, at Eriksen komme til at kunne bruges på en anden måde, hvor han kan udnytte sine evner. Jeg har ikke noget bud på hvem det skal være, men det skal være en som tør tænke en anderledes dansk tankegang.

Medlem af Gadekærbanden!!!

Aubameyang

Indlæg: 198

Tilmeldt: nov 2015

23. nov 2015, 10:46

Guld-Glen? Kent Nielsen? Lars Olsen? Synes det er de bedste bud, hvis vi vil have nytænkning og det vil jeg i hvert fald gerne.
Auri=Legend. Ove P=Legend. Ove C=Legend. Jonas Dal= Legend. Kurt Zouma=Gud Og så er BIF dårlige...

JesperBN

Indlæg: 27

Tilmeldt: nov 2015

23. nov 2015, 10:51

Sepp

SotD

Ejer

Indlæg: 611

Tilmeldt: dec 2014

10. dec 2015, 16:52

Så blev det Åge Hareide... Hvad tænker I? Jeg har skrevet min holdning i første indlæg.

Følg os på Facebook og Twitter

TheX

Indlæg: 300

Tilmeldt: nov 2015

10. dec 2015, 16:55

Jeg må nok sige jeg er fuldstændig neutral, indtil jeg har set os spille nogle kampe under ham.

Sarl

Indlæg: 66

Tilmeldt: nov 2015

10. dec 2015, 23:21

Så lige DR's indslag med Åge Hareide. Uanset om han er det sportsligt rette valg, så virker han i hvert fald enormt sympatisk, åben og positiv. Det er en start, og følger resultaterne med, kan han blive lidt af en favorit, tror jeg. Sportsligt er det svært at sige. Jeg havde gerne set en mand med større international erfaring, og en yngre alder. Realistisk set hænger den slags bare ikke på træerne. Især ikke indenfor DBU's økonomiske rammer. Og hvis valget stod mellem Hareide og såkaldte danske trænerprofiler som Hjulmand, Wieghorst, Disco-Glen og hvem der nu ellers er blevet nævnt, så foretrækker jeg vores norske ven. Når det kommer til spillestilen, bider jeg mærke i, at Hareide udtaler at han vil spille mere direkte, men stadig holde fast i at vi skal være boldbesidende. Det synes jeg lyder ganske fornuftigt, og tiltrængt efter Morten Olsens til tider meget ideforladte, boldflyttende angrebsspil. Der må gerne tages lidt flere chancer, løb og afleveringer i banens længderetning. Derudover beskriver Hareide sig som en pragmatisk træner, der har spillet både 4-4-3, 4-2-3-1, 4-4-2 og 3-5-2, så måske vi også kan gøre op med det meget låste system vi har set under Morten Olsen. Det ville ikke gøre mig noget, hvis vi indrettede os mere efter både spillermateriale og modstanderen. Det kan blive både fugl og fisk, men nu er Åge landstræner, og så skal han da have chancen for at bevise sit værd.

Kimuuu

Indlæg: 371

Tilmeldt: nov 2015

11. dec 2015, 08:30

Sarl skrev:Derudover beskriver Hareide sig som en pragmatisk træner, der har spillet både 4-4-3, 4-2-3-1, 4-4-2 og 3-5-2, så måske vi også kan gøre op med det meget låste system vi har set under Morten Olsen.
Så vinder vi ihvertfald

Ude godt - Hjemme bedst

Wester

Indlæg: 374

Tilmeldt: nov 2015

11. dec 2015, 09:00

Jeg er tilfreds med valget af Åge Hareide som landstræner. Faktisk mener jeg, at de grunde SotD opstiller som problemer mener jeg er en styrke. 1: Hans alder har jo intet med hans evne til at lave en generationsskifte. Jeg tror faktisk hans alder, rutine og ro er det der skal til, hvis der sker større ændringer i truppen. En mand med bedre polstring som et par eksperter på tv2 news kaldte det. 2: Han har måske ikke den store internationale erfaring udenfor Skandinavien. Det ser jeg ikke som en svaghed. Det er en styrke, at han har så stort kendskab til fodbolden i norden og den danske mentalitet. DBU har bare ikke en profil hvor vi kan hente et stort udenlandsk navn og det er heller ikke nødvendigt. Så kunne vi have valgt en ung dansk træner men tror ikke det er tidspunktet lige nu. Han er bare et mere sikkert kort at spille. 3: En del af noget større. Det er mottoet for DBU og der passer han godt ind. Man vil have en mere folkelig profil med større åbenhed. Lidt som man har haft på håndboldlandsholdet. Under Morten Olsen var det for lukket og lidt for meget leverpostej i omgangen med pressen. Det er grunden til Michael Laudrup ikke ønsker at være en del af DBU. Han ønsker ikke den åbenhed og det der følger med. Det er forståeligt nok, han har haft fokus på sig siden han var 18 år. Åge Hareide har den profil man søger. Jeg er nok blandt de få, der er rigtig glad for det DBU forsøger, for det har været væk under Morten Olsen. Nu har jeg sæsonkort og jeg må indrømme at det arbejde DBU laver begynder at bærer frugt. Stemningen omkring kampene er blevet bedre og bedre men det er ikke nemt, når man ikke vinder. Forhåbentlig kan de to ting kombineres under Åge Hareide. 4: Sidste men ikke mindst så er der det taktiske. Det er helt fjollet at lave om på alting og det ønsker Åge Hareide ikke. Han sætter dog fokus på to vigtige ting. Mere direkte spil på den sidste 3.del af banen med flere dybe løb og så fokus på den X-factor enkelte spillere skal komme med. Det er præcis det landsholdet mangler og jeg er klar til han skal være Man Utd manager. For er det noget både Danmark og United mangler, så er tilladelsen fra træneren til at gøre det uventet og spille med lidt risiko længere fremme på banen og ikke kun fastholde bolden. Jeg er så træt af det fokus på boldbesiddelse, jeg falder fucking i søvn. 5: Når alt det så er sagt. Så ligegyldig hvilken træner der kom ind, så bliver Bendtner ikke pludselig til Zlatan og Kvist bliver ikke Xavi. Vi er et lille land med begrænset talentmasse og det skal udnyttes. Derfor er Åge Hareide pragmatiske tilgang perfekt. Her er et bestemt system ikke et dogme som det blev lidt under MO.
Var der nogen der sagde nørd?
Top